Woody Skateboards; old skool boards met een new skool ride

Dat skateboarden cool is wisten we al, maar dat skateboards er ook zo ontzettend mooi uit kunnen zien en milieuvriendelijk zijn, is nieuw!

Bastiaan van Druten richtte Woody Skateboards op. Dit innovatieve skateboardmerk maakt van Utrechtse bomen die in de ‘weg stonden’ prachtige old skool skate- en longboards met een new skool ride. Van ieder board is bekend van welke boom het hout afkomstig is, waar deze heeft gestaan en waarom hij om moest. Alle boards zijn dus uniek en handgemaakt.

De 28-jarige Van Druten is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Al tijdens zijn studie merkte hij dat het werken met zijn handen hem goed afging en daar is ook zijn passie voor hout ontstaan. Nadat Van Druten van de boomstammetjes uit zijn achtertuin enkele skateboards had gemaakt wilde hij meer en contacteerde hij Tafelboom. Tafelboom is een organisatie die bomen, die gerooid moeten worden van de gemeente, krijgt om zo de waarde van de boom te behouden. Ze maken van het hout tafels, snijplanken en andere producten zodat het hout weer terugkeert in de stad en bij haar bewoners. Tafelboom was enthousiast en Van Druten mocht daar zijn skateboards gaan maken. Onlangs maakte hij een skateboard van de oudste iep van Utrecht. De iep, geplant in 1790 aan de Catharijnesingel, werd in 2012 gekapt omdat deze de Iepenziekte had.

Dus zoals Van Druten het zegt: Bring the wood back to the streets!Hout