Crafts Academy: Vlieger Maken

Waar: Volkenkunde Museum in Leiden
Wanneer: 17 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli en 15 juli

De vlieger is een oude uitvinding die duizenden jaren geleden in Aziƫ is ontstaan. Vliegers werden gemaakt van lichtgewicht materialen zoals zijde, bamboe en later van papier, en werden vaak versierd met kleurrijke ontwerpen en illustraties. Vliegers werden gebruikt voor het sturen van boodschappen naar de goden en voor het meten van afstanden. Tegenwoordig is vliegeren een populaire vorm van vermaak. Ontwerpers en kunstenaars experimenteren met de traditionele vormen en technieken van vlieger maken om eigentijdse en unieke creaties te maken. Dit heeft geleid tot nieuwe toepassingen van vliegers.

Docenten:

Het Vliegermuseum in Ommen richt zich op de geschiedenis en cultuur van het vliegeren. Het museum werd opgericht in 2004 door Riks Siemons en heeft een uitgebreide collectie vliegers en aanverwante materialen, waaronder historische en hedendaagse vliegers, vliegerattributen, literatuur en kunstwerken. Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen, waaronder workshops, lezingen en vliegerfestivals.
www.vliegermuseum.nl

Scheltens & Abbenes is een Nederlands ontwerpduo bestaande uit fotograaf Maurice Scheltens en visueel kunstenaar Liesbeth Abbenes. De vliegers van Scheltens & Abbenes zijn een goed voorbeeld van hoe design en functionaliteit elkaar kunnen versterken. De vliegers zijn te zien in designmagazines en ze worden gebruikt voor verschillende campagnes. Samen met ontwerper Bertjan Pot hebben ze de @_kite_club_ opgericht, om hun liefde voor vliegers te delen met het publiek.
www.scheltens-abbenes.com

Klik hier om naar de aanmeld- en selectieprocedure te gaan.

Beelden: Scheltens & Abbenes