Nieuws

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het groei- en verwerkingsproces via Instagram. @_thelinenproject

CLICKNL

The Linen Project is erg trots dat we een subsidie hebben ontvangen van CLICKNL – het kennis- en innovatienetwerk van de creatieve industrie. We werken 18 maanden aan het opzetten van twee nieuwe waardeketens voor linnen; een voor het Shared Stewardship (gericht op handmatige verwerking) en een collectieve waardeketen (gericht op industriële verwerking). We kijken ernaar uit om met partners als Auping, Avans en Enschede Textielstad aan het werk te gaan.

The Linen Project x Joline Jolink 

Lin is een jasje van 100% Nederlands linnen. De stof is gemaakt van biologisch dynamisch verbouwd vlas dat groeide op boerderij de Horsterhof in Duiven en is geweven bij Enschede Textielstad.

Lees hier meer.

The Linen Project x NewTailor

De volgende stap voor The Linen Project is om in samenwerking met partners in de landbouw, in de productie en in de retail capaciteit op te bouwen voor het verbouwen van vlas en het produceren van linnen in Nederland. Alle partners delen de ambitie om een meer evenwichtige, zorgzame en gelijkwaardige toekomst te bouwen en om bij te dragen aan het herstel van de natuur. NewTailor maakt maatpakken voor heren en heeft als doel om het kleermakersambacht zoveel mogelijk naar Nederland terug te halen. Ze willen met zo lokaal mogelijke grondstoffen werken. Met de aankoop van meerdere Linnen Kavels is onze samenwerking gestart. De stof wordt in hun eigen atelier in Utrecht verwerkt tot ambachtelijke jasjes en pakken.

Lees hier meer.

Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven.
@_thelinenproject