The Linen Project | Growing the Community

Stap uit het dagelijks ritme en haal gelijk een flinke dosis zuurstof en vitamine D. Leeg je hoofd, activeer je lichaam en maak nieuwe verbindingen met eeuwenoude kennis.

The Linen Project is een initiatief van ArtEZ Fashion MA Fashion Held in Common en Crafts Council Nederland. Het project wil een dynamische onderzoeks- en productie- omgeving scheppen om kleinschalige lokale vezel en textielproductie te stimuleren en weer economisch levenskrachtig te maken.

We vertellen nieuwe verhalen waarbij biologie, landbouw, geschiedenis, educatie, (cultureel) erfgoed, infrastructuur, (landschaps-)architectuur, mode, voedsel, ambacht, design, hedendaagse kunst, economie en innovatieve bedrijfsstrategieën samenkomen.
Momenteel wordt er op drie Gelderse locaties vlas geteeld: bij biodynamische boerderijen Ekoboerderij de Lingehof (Randwijk) en De Horsterhof (Duiven), zowel als bij het Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem).

Gedurende het teeltseizoen (mei t/m september) vinden er meerdere activiteiten plaats waarbij de mogelijkheid bestaat om de handen uit de mouwen te steken en betrokken te zijn bij dit bijzondere project.

Momenteel zijn we hard op zoek naar vrijwilligers die met ons willen wieden op zaterdag 8 en 15 juni. We verzamelen op locatie in Randwijk en na het wieden ronden we de ochtend af met een heerlijke lunch, vers van de boerderij! Tijdens het wieden worden er meer over het project gedeeld en maak je kennis met het teeltproces.

8 juni / 15 juni
9:30 verzamelen op locatie
10:00 – 12:30 wieden
12:30 Lunch

Nieuwsgierig? Wil je graag meer weten of op de hoogte blijven?
Meld je aan via connect.thelinenproject@gmail.com of volg The Linen Project op instagram @_thelinenproject.