Stockholm Craft Week

Stockholm Craft Week
3 tot en met 6 oktober 2019
Stockholm City and Gustavsberg, Värmdö.

Dit najaar vindt de Stockholm Craft Week weer plaats. Hier kun je hedendaags Zweeds ambacht ervaren in en rondom de hoofdstad. De organisatoren van het festival hopen een nieuw ambachtsplatform te creëren rondom de rijke ambachtstradities uit Stockholm en het nabij gelegen Gustavsberg. Zweeds ambacht omvat van alles: van dagelijkse gebruiksvoorwerpen en sculpturen tot installaties.

Bezoekers kunnen een keus maken uit de vele exposities, lezingen, artist talks, netwerk evenementen, workshops, performances en open studio’s. Het volledige programma wordt aan het einde van de zomer bekend gemaakt.

Foto: Daniel Peltz

Op 3 oktober opent het festival met een seminar in Gustavsbergs. Ook opent op dat moment de tentoonstelling FABRIK, welke focust op de geschiedenis van de ambachtsindustrie. Dit verhaal wordt verteld door de ogen van Zweedse en internationale maker-designers die hun ervaring, werk en reflecties delen. De tentoonstelling vindt plaats in de Gustavsberg Kunsthal, gevestigd in de bekende voormalige porseleinfabriek. Makers houden hier de geschiedenis levend door op kleinschalige manier nog porselein te produceren en daarnaast eigen werk creëren.

stockholmcraftweek.se