Open Oproep: HOW&WOW Linen

Crafts Council Nederland presenteert: HOW&WOW Linen

We roepen maker-designers, ambachtsprofessionals, musea, werkplaatsen en bedrijven op werk in te zenden voor ‘HOW&WOW Linen’, zodat we samen een toonaangevende presentatie kunnen maken waarin verrassende toepassingen van vlas en linnen te zien zijn. We streven naar een presentatie tijdens Dutch Design Week 2020.

Wie zoeken we?
We zoeken ambachtsmensen, maker-designers en techniekexperts die vlas, linnen of lijnzaad toepassen in hun werk en/of onderzoek doen naar vernieuwende toepassingen ervan. Naar aanleiding van de inzendingen maken we een selectie van deelnemers. Criteria voor de selectie zijn uniek innovatief werk rondom het thema dat daarmee een interessante bijdrage levert aan de totaalpresentatie. Aan je deelname zijn kosten verbonden, afhankelijk van de manier van presenteren en het aantal deelnemers wordt je hier zo snel mogelijk over geïnformeerd.

Achtergrond
Met HOW&WOW Linen presenteren we ook de resultaten van The Linen Project, dit is een initiatief van ArtEZ MA, practice held in common en Crafts Council Nederland dat ontstond vanuit de vraag of het mogelijk is om in Nederland op economisch rendabele wijze linnen te produceren. Vlasbouw heeft namelijk een lange geschiedenis in Nederland en hoewel er in Europa nog veel vlas verbouwd wordt, vindt de verwerking van vlas hoofdzakelijk in China plaats. Steeds vaker ontstaat het besef dat we daarmee de aarde uitputten en wordt linnen herontdekt als duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld katoen.

Hoe werkt het?
Wil jij deelnemen aan HOW&WOW Linen? Stuur een mail naar guusje@craftscouncil.nl met:

  • high res beeld van jouw werk(en) en/of je projectvoorstel
  • titel + concept
  • hoe sluit je werk aan bij het thema
  • afmetingen
  • materiaal
  • biografie

Crafts Council Nederland cureert de presentatie en maakt een selectie uit de aanmeldingen. CCNL hecht veel belang aan inclusiviteit en aan intergenerationaliteit.

 

Linnen
Beeld links: Christien Meindertsma Flax Chair, rechts: Studio Plastique
How&WOW Linen
Beeld: merklap uit de Zuiderzeecollectie (1828), linnen op linnen