Open call: Crafts in de hoofdrol op DDW 2017

HOW & WOW
Crafts zijn niet meer weg te denken uit de designwereld. Tijdens DDW 2017, van 21 – 29 oktober, wordt er in Veem een inspiratieplek gecreëerd waar hedendaagse crafts op exceptionele wijze getoond worden (WOW), het maakproces te zien is en waar zelf gemaakt kan worden (HOW).

Samen met belangrijke partners presenteert Crafts Council Nederland het creatieve ambacht in samenhang met design, erfgoed, innovatie en experiment.
Nieuwste ontwikkelingen worden zichtbaar gemaakt rondom zeven actuele peilers van de crafts:
1. Nieuwe producten en productieprocessen
2. Nieuwe materialen
3. Nieuwe (digitale) technieken
4. Nieuw toekomstig erfgoed & culturele identiteit
5. Nieuwe ethiek voor duurzaamheid
6. Nieuwe samenwerkingen
7. Nieuwe kennis, leren met de handen & verdieping

DOE MEE!
Crafts Council Nederland nodigt partners uit om een voorstel in te dienen voor deelname aan dit nieuwe craftscentrum in Veem*. De voorstellen moeten meer zijn dan alleen productpresentatie, de presentaties tonen de actuele stand van zaken van de crafts door in te gaan op maakprocessen, nieuwe technieken, duurzame innovatie, de nieuwe ambachtelijke beroepspraktijk, onderwijs, nieuwe samenwerkingsverbanden etc.
Er zijn in totaal 9 plekken van 36 m2 en 7 plekken van 12 m2 beschikbaar. Er kan gekozen worden om één of meerdere plekken te huren. Voorstellen kunnen ingediend worden tot 10 juni 2017.

Neem contact met ons op via info@craftscouncil.nl / 06 2716 8119

PRIJZEN

Unit groot: 36 m2
huur ruimte € 2.700
3 spots/verlichting € 750
5 passe-partouts, communicatie,
publicatie, opening € 1.000

totaal € 4.450 excl. BTW

Unit klein: 12 m2
huur ruimte € 900
2 spots/verlichting € 500
2 passe-partouts, communicatie,
publicatie, opening € 500

totaal € 1.900 excl. BTW

We denken graag mee over het concept en er is de mogelijkheid om hulp in te huren voor uitvoering en productie.

* Veem maakt deel uit van Strijp S. Het indrukwekkende gebouw is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum en bevindt zich op twee minuten loopafstand vanaf Station Eindhoven Strijp-S. Het craftscentrum bevindt zich op de tweede verdieping van de garage van het gebouw. Tijdens Dutch Design Week komen bezoekers het gebouw binnen via de imposante ramp aan de buitenkant van het gebouw. Daarna lopen ze via een tweede ramp naar boven het craftscentrum in. In 2016 trok DDW 295.000 bezoekers.