Ontmoet de cooperazione!

Crafts Council Nederland presenteert HOW&WOW – cooperazione! in Milaan van 17 tot en met 22 april. Tijdens deze bijzondere tentoonstelling leren zes maker-designers uit Nederland en Italië speciale craft technieken van een Italiaanse meester. Benieuwd wie dat zijn? Hieronder stellen ze zich voor.

 


Agustina Bottoni
Door de invloed van mijn multiculturele achtergrond, interesse in het onderzoek, de toepassing van verschillende materialen en technieken, streef ik naar een zekere eerlijkheid van vorm en materie in mijn objecten. Daarbij gebruik ik ambachten op een hedendaagse manier. Deze nieuwe benadering komt tot uiting in mijn handgemaakte producten die ik in samenwerking met vakmensen maak.
Credits: fotografie Roberto Nino Betancourt

 


Astrid Luglio
Ik benader crafts met respect, maar vooral met nieuwsgierigheid. Het experimenteren met materialen en het gebruik van traditionele en nieuwe ambachtelijke technieken zijn een grote bron van inspiratie voor mij. Ze verbeteren mijn producten maar geven ook ziel aan het ontwerp.

 


Christa van der meer (Das Leben am Haverkamp)
Het concept van mode en aanverwante disciplines fascineert me. Kleding stelt je in staat om je identiteit uit te drukken en ermee te pronken. Daarbij stel ik vragen over de manier waarop kleding verbonden is met je identiteit. Als kleding niet door een persoon maar door een voorwerp wordt gedragen, kan het dan nog steeds een uitdrukking van identiteit zijn? Hoewel het ambacht op zichzelf zelden mijn focuspunt is, is het altijd mijn trigger tijdens het maken van nieuw werk.
Gino Anthonisse (Das Leben am Haverkamp)
Ik ben altijd op zoek naar verwondering en breng mijn collages tot leven. Door klassieke kledingstukken en etnische elementen te combineren met vreemde technieken, maak ik ontwerpen die zowel verrassend als surrealistisch zijn. Experimenteren, onconventionele materialen en vooral zorgvuldig vakmanschap zijn de essentie van mijn werk.
Credits: fotografie Sanja Marusic | model Varusa Misidjan

 


Emma Wessel
Mijn manier van werken lijkt op die van een vakman en kan een nieuwe input zijn voor de interieur- en modebranches, vanwege de manier waarop ik met verschillende materialen experimenteer en de mogelijkheden onderzoek. Deze nieuwe manier van denken brengt nieuwe manieren van werken met zich mee en uiteindelijk een nieuwe nowness, waarbij ik productontwerp combineer met mode.

 


Sara Ricciardi
Een fascinatie voor materialen, het mixen en experimenteren met technieken voeden mijn onderzoek samen met een formele esthetiek, die ik herontdek in verschillende culturen. Ik werk graag met ambachtslieden en hun technieken om nieuwe narratieven te creëren. Dankzij mijn chaotische methode kan ik hun visie verbreden en hun kennis en expertise in een andere richting sturen.
Credits: fotografie Laila Pozzo

 


CRAAFTS
Elif Malkoclar en Davide Dell’Acqua zijn de oprichters van de indrukwekkende CRAAFTS studio, waar ze handgemaakte accessoires en unieke catwalk stukken creëren voor modehuizen en interieurmerken. CRAAFTS is gespecialiseerd in ambachtelijke technieken zoals breien, macramé, haakwerk en kant. Het is niet alleen een creatieve werkplek; CRAAFTS heeft een enorme bibliotheek met meer dan 3000 voorbeelden van ’s werelds beste vakmensen.

 

Bezoek HOW&WOW – cooperazione!
17-21 april 11.00 – 20.00
22 april 11.00 – 17.00
Via Pastrengo 13, Milaan