Margo Nelissen Sieraden

De Zilverling is een werkplaats annex sieradengalerie gevestigd in hartje Leiden. Margo Nelissen (zelf gevestigd in Veenendaal) zal als gastedelsmid enkele technieken demonstreren. Nelissen heeft sieraadvormgeving aan de kunstacademie van Maastricht gevolgd en ze heeft intussen zo’n twintig jaar ervaring met het ontwerpen en maken van sieradencollecties. Haar sieraden zijn niet alleen in haar eigen atelier maar ook in Zilverling en in diverse galeries in binnen- en buitenland te koop.

Margo Nelissen zoekt in haar werk steeds nieuwe thema’s om uit te diepen door middel van haar sieraden. Dit leidt tot het experimenteren met nieuwe technieken die daarbij passen. In haar laatste collectie staat het thema ‘verborgen’ centraal.

DEMONSTRATIE
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Margo zal in het atelier laten zien hoe haar nieuwste sieraden tot stand komen. Ze zal een demonstratie geven van het bewerken van zilver door ciseleren. Dit is een traditionele techniek om het oppervlak van zilver te vervormen door middel van hameren met ponsen. Daarnaast kun je haar aan het werk zien met microscopische precisie met een modern puklasapparaat. Deze techniek gebruikt zij om pareltjes of kleine edelsteentjes op het oppervlak te bevestigen.

Kosten: gratis
Aanmelding is niet verplicht

INFORMATIE
Waar: Atelier de Zilverling
Adres: Pieterskerk-choorsteeg 16, 2311 TR Leiden, Zuid-Holland
Algemene openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Meer informatie: atelierdezilverling.com | margonelissen.nl