Crafts Academy: Mandenvlechten

Waar: Afrika Museum in Berg en Dal nabij Nijmegen
Wanneer: 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni en 10 juni

Mandenvlechten is een van de oudste ambachten die de mens heeft ontwikkeld en is al 29.000 jaar oud. Mandenvlechten biedt tot op de dag van vandaag oneindig veel mogelijkheden op het gebied van vorm, afmetingen, materialen, patronen, constructie en toepassingen, waardoor deze ambachtelijke techniek tot op de dag van vandaag populair is bij designers. Bijvoorbeeld te zien bij Instagram initiatief @_basketclub.

Docenten:

Esmé Hofman is professioneel vlechtster en behoort met haar werk tot de internationale top. Ze vervaardigt hedendaags vlechtwerk vaak in opdracht, maar ook naar eigen ontwerp. Ze werkt regelmatig samen met (inter)nationale ontwerpers. Hierdoor ontstaan nieuwe, onverwachte producten en worden traditionele technieken gecombineerd met innovatie.
www.esmehofman.nl

Chris Kabel is bekend om zijn innovatieve en experimentele ontwerpen. Kabel studeerde af aan de Design Academy Eindhoven en richtte in 2001 zijn eigen studio op. Zijn ontwerpen ontstaan vaak vanuit materialen en technieken. Hij combineert deze op onverwachte wijze waardoor nieuwe vormen en toepassingen ontstaan. Een van de technieken waar Kabel zich in heeft gespecialiseerd is het mandenvlechten.
www.chriskabel.com

Klik hier om naar de aanmeld- en selectieprocedure te gaan.

Beeld 1: BASK IT! expositie DDW ’21 door Fan Liao | beeld 2: slinky lamp van Chris Kabel | beeld 3: Esme Hofman voor Asha Swillens, foto door Mo Swillens | beeld 3: slinky lamp van Chris Kabel | beeld 4: Esme Hofman