Making and Metal 2017

Masterclass Making and Metal
Dinsdag 30 mei t/m 3 juni 2017
Andelst, Gelderland

Voor een week van inspiratie en verdieping in metaaltechnieken, nodigde Making and Metal zeven makers uit met een visie om te werken en te creƫren met ijzer.

Making and Metal koos zeven makers die altijd al wilden werken en ontwerpen met metaal. In de masterclass van Making and Metal konden Akko Goldenbeld, Delphine Lejeune, Petra Beins, Philip Weber, William van Herwijnen, Judith Hebly en Kevin Aerts zich een hele week onderdompelen in de wereld van metaal en werken met de beste Nederlandse meesters om zich te verdiepen in een bepaalde techniek of materiaal.

De week vond plaats bij Mondra opleidingen in smeden in Andelst (Gelderland). In Gelderland wordt van oudsher ijzererts gewonnen en verwerkt. Erts is al vanaf het begin van de IJzertijd van ongekende economische betekenis geweest. Van het zogenaamde Nederlandse ijzeroer zijn door de eeuwen heen miljoenen kubieke meters afgegraven en in heel Europa verhandeld. Stichting from Craft to Art & Smederij Cornelis Pronk Nederland nam dit lokale ijzer en de historie als uitgangspunt voor een week lang intensief werken en bewerken van metaal.

Making & Metal Masterclass
Deze week was bedoeld voor young professionals die enthousiast zijn om nieuwe toepassingen voor traditionele technieken te bedenken. Zowel technisch opgeleiden als designers kunnen zich aanmelden. Technieken waar deze week mee gewerkt kan worden zijn: werken met metaal, smeden, etsen, emailleren, ciseleren, 3D printen.

Making and Metal werd georganiseerd door Stichting from Craft to Art & i.s.m. FCP Smederij Cornelis Pronk, Provincie Gelderland
Mondra smederij
Mondra opleidingen

In 2016 vond Urban Crafts IJzer plaats, een soortgelijke week in Ulft i.s.m. Mondra. Een van de deelnemers was ontwerper David Derksen, lees hier meer over zijn ervaring.

Making and Metal wordt ondersteund door Fonds voor Cultuur Participatie en Provincie Gelderland.