Making and Metal

Making and Metal selecteerde dit jaar makers die altijd al wilden werken en ontwerpen met metaal. In de masterclass van Making and Metal konden David Derksen, Maartje Trooster, Martje van der Heide, Wieger van der Heide, Xandra van der Eijk, Patrick Bakker, Nane-Sophie Bergmann en Thijs Adriaans zich vijf dagen lang onderdompelen in de wereld van metaal. Daarnaast kregen ze de kans om samen te werken met de beste Nederlandse meesters om zich te verdiepen in een bepaalde techniek of materiaal.

De vijfdaagse masterclass vond plaats in Smederij Cornelis Pronk in Andelst. In Gelderland wordt van oudsher ijzererts gewonnen en verwerkt. Erts is al vanaf het begin van de IJzertijd van ongekende economische betekenis geweest. Van het zogenaamde Nederlandse ijzeroer zijn door de eeuwen heen miljoenen kubieke meters afgegraven en in heel Europa verhandeld. Stichting from Craft to Art en Smederij Cornelis Pronk namen dit lokale ijzer en de historie als uitgangspunt voor Making and Metal 2018.
Voor HOW&WOW – Studio toont Making and Metal werk, experimenten en maakprocessen die gedurende de vijfdaagse masterclass zijn ontstaan en ontworpen.

Making and Metal wordt georganiseerd door Stichting from Craft to Art & Smederij Cornelis Pronk i.s.m. Provincie Gelderland, Prins Bernard Cultuurfonds en Lokejeja.