Lio de Bruin

Het werk van Lio de Bruin kenmerkt zich door liefde voor zowel materiaal als textiel. Door een intuïtieve benadering speelt ze als maker-designer met diverse technieken, kleuren en materialen. De concepten die ze ontwerpt zijn rijk in textuur, structuur en ritme.

Met Compose doet De Bruin onderzoek naar weven, een techniek die haar fascineert. Zij experimenteert door weefpatronen, lijnen, vlakken en kleuren te combineren en komt al doende tot nieuwe ontwerpen voor wand- en vloerkleden. De materialen die zij daarvoor gebruikt variëren van wol en linnen tot touw en leer.

Tijdens HOW&WOW – Studio zijn haar stalen en kleden te zien. De stalen illustreren haar tactiele manier van denken en werken als ontwerper, en de kleden waarin een spannende compositie plaatsvindt in kleur en textuur zijn een logisch gevolg van deze stalen.

De Bruin verkent samenwerkingen met verschillende designbrands, particulieren en de industrie. Ze onderzoekt hoe haar experimenten in verschillende processen een andere rol kunnen spelen. De kracht van het tastbare ambacht speelt daarin steeds een centrale rol.