Linnen Kavels Voorverkoop- en Kennismakingsdagen

Woensdag 25 mei 2022 – Iona Stichting, Amsterdam
Vrijdag 10 juni 2022 – De Horsterhof, Duiven

The Linen Project en Enschede Textielstad nodigen je uit om kennis te maken met Linnen Kavels en voororders te plaatsen voor het linnen doek dat we in september gaan weven. We organiseren hiervoor twee kennismakings- en voororderdagen: op 25 mei in Amsterdam en op 10 juni in Duiven, vlakbij Arnhem. Enkele meters van de bindingen die we zullen aanbieden zijn aanwezig om ter hand te nemen en te ervaren.

Woensdag 25 mei 2022
15.00 – 18.00 uur
bij de Iona Stichting, Amsterdam 

15.00     inloop en ontvangst
15.30     inleiding Linnen Kavels door The Linen Project en Enschede Textielstad
16.00     gelegenheid om het linnen ter hand te nemen en voororders te plaatsen
17.30     borrel en verdere kennismaking
18.00     afronding

Vrijdag 10 juni 2022
11.00 – 14.00 uur
bij boerderij De Horsterhof, Duiven 

11.00    inloop en ontvangst
11.30    inleiding Linnen Kavels door The Linen Project en Enschede Textielstad
12.00    gelegenheid om het linnen ter hand te nemen en voororders te plaatsen
12.30    lunch en verdere kennismaking
14.00    afronding

Met de verkoop van de Linnen Kavels zoeken The Linen Project en Enschede Textielstad gelijkgestemde bedrijven, makers en burgers om duurzame partnerships op te zetten waarmee we gezamenlijk vormgeven aan een generatieve en samenredzame vlas- en textielwaardeketen in Nederland. Op deze dagen maken we graag kennis met mogelijke partners en kunnen er voororders geplaatst worden.

Een Linnen Kavel bestaat uit 5 strekkende meter doek. Er worden drie bindingen aangeboden: plat-, keper- en satijnbinding, in verschillende dichtheden. De Linnen Kavels zijn geproduceerd van linnen garen van de vlasvezel opbrengst van The Linen Project en geweven bij Enschede Textielstad. Voororders kunnen geplaatst worden vanaf 1 Linnen Kavel tot maximum 10 Linnen Kavels per order.

Bij beide kennismakings- en voororderdagen is er beperkt plaats. Reserveren is daarom vereist. RSVP uiterlijk 20 mei voor de bijeenkomst bij de Iona Stichting in Amsterdam en uiterlijk 5 juni voor de bijeenkomst bij de Horsterhof in Duiven.

Heb je interesse maar kun je niet aanwezig zijn bij een van deze dagen? Stuur dan graag een bericht naar kavels@thelinenproject.online en we zullen contact met jou opnemen.

The Linen Project wil met een kleinschalige lokale linnenketen een alternatief economisch systeem verkennen. We willen een waardeketen opbouwen waarbinnen alle betrokken partijen – van boer, tot producent, tot en met eindgebruiker – participeren en delen in de waarden die door de gehele keten worden gecreëerd en uitgewisseld. Op basis van dit gedeelde verlangen is het partnership met Enschede Textielstad tot stand gekomen. Met Linnen Kavels maken we een wezenlijke verbinding tussen producent(en) en (eind)gebruiker(s).

Komende herfst faciliteert The Linen Project verschillende workshops die gericht zijn op het maken van eigen kledingstukken met het linnen doek dat in september door Enschede Textielstad geweven wordt. Meer informatie hierover volgt na de zomer.

The Linen Project is een initiatief van ArtEZ MA Practice Held in Common en Crafts Council Nederland. Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Arnhem, het BankGiro Loterij Fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Gelderland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO).

Enschede Textielstad is een duurzame weverij waar met natuurlijke en gerecyclede garens mode- en interieurstoffen worden geproduceerd. Met de doelstelling om zo lokaal mogelijk te produceren en op die manier voor haar afnemers en samenwerkingspartners verduurzaming en reshoring op een laagdrempelige manier te stimuleren.

Foto: Rob Velker