Liefde voor vakmanschap

Hans Geels is sinds april 2013 algemeen directeur van Dille & Kamille en dat doet hij met veel plezier. In een intiem interview vertelt hij waarom Dille & Kamille Crafts Council Nederland steunt.
—–

Het concept van Dille & Kamille gaat terug naar een filosofie van Plato. Vrij vertaald: wie het ware, het goede en het schone in het leven nastreeft, zal waarlijk gelukkig kunnen zijn. Dit gegeven en ons principe van de natuurlijke eenvoud inspireert mij nog elke dag. Net als de Crafts Council maakt Dille & Kamille zich sterk voor de verdwijnende ambachten: wij geloven net als Crafts Council Nederland in de kracht van vakmanschap.

Zou je de achtergrond kunnen schetsen waarom Dille & Kamille geïnteresseerd is om bij te dragen aan Crafts Council Nederland en de souvenirswedstrijd Dutch Darlings?

Dille & Kamille heeft als missie het dagelijkse leven plezieriger en mooier maken. Vertrekpunt van ons denken is het principe van de natuurlijke eenvoud. Wij geloven in natuurlijke, ambachtelijk vervaardigde producten waarbij functie boven vorm gaat. De Crafst Council Nederland wil het goede van ambachten weer laten aansluiten op de tijd van nu. Het oorspronkelijke weer hedendaags maken, dat is een missie waar Dille & Kamille zich helemaal in herkend.

Is er volgens Dille & Kamille een markt voor regionaal geproduceerde producten?

Jazeker, enkele van onze winkels voeren al streekproducten. Vaak zijn het lokale voedselproducten, maar we staan ook open voor andere streekproducten.

Hoe staat Dille & Kamille ten opzichte van het (verdwijnend) vakmanschap?

Eeuwig zonde, want wat weg is, komt niet zo maar meer terug. Wij geloven in ambachtelijke producten waar veel liefde en vakmanschap in wordt gestopt. Jammer dat we deze producten vanuit heel de wereld halen en straks bijna niet meer in Nederland kunnen krijgen. Des te meer werk aan de winkel voor de Crafts Council Nederland!

Wat is voor jou persoonlijk een souvenir dat je koestert?

Ik heb zelf geen souvenirs uit Nederland. Wel heb ik talloze souvenirs van mijn reizen over heel de wereld. Houten olifantjes uit Zambia, een theepotje uit Marokko, houtsnijwerk uit Haïti. Ik heb ze verzameld in een open kast in onze woonkamer. Daarmee nemen ze een centrale plek in mijn leven in en in dat van mijn gezin.

www.dille-kamille.nl