LABOUR OF ART – Leather Goods

Katia Plewnia groeide op bij de Bodensee in een landschap van meren en bergen. Hier had haar vader een scheepswerf waar Plewnia en haar broer veel op onderzoek uit gingen tussen roestige spijkers en stukken hout. Het ontwerpen en het ‘zelf maken’ kreeg ze hier mee, de gereedschapskist van haar vader, doorgegeven aan haar, is dagelijks in gebruik. Van oorsprong grafisch vormgeefster, besloot Plewnia eind 2014 haar kennis te verbreden en zich op het leerambacht te storten. Nu ontwerpt en maakt ze tassen, die zij ziet als persoonlijke schatkist die veiligheid bieden aan dierbare producten en vondsten. Ze laat zich inspireren door de natuur, maar ook het materiaal en de kleuren. Ze zoekt niet het materiaal bij een ontwerp, maar maakt een ontwerp bij het materiaal. Vandaar dat elke tas ook uniek is en dat met de tijd steeds mooier wordt.

Interactieve presentatie ‘leer leer kennen’
Vrijdag, zaterdag en zondag, om 14 uur (duur van talk ongeveer 30-45 minuten).
Plewnia’s atelier is gevestigd in de creatieve broedplaats ‘DRUK’ in Utrecht, vlakbij station Vaartsche Rijn (drukutrecht.com). Hier ontstaan de ontwerpen van o.a. haar tassenlijnen SOFT INDUSTRIAL en RAW SENSUAL. Deze en meer worden tijdens de EACD tentoongesteld. Met ambachtelijke technieken worden de concepten en ontwerpen als unica door Plewnia vervaardigd. Milieu en sociale omstandigheden staan hier centraal, wat je terug kunt vinden in het gebruik van vriendelijk gelooid leer.
In een interactieve design-talk zal Plewnia haar kennis van leer doorgeven en leert je verschillende soorten en kwaliteiten te onderscheiden. Ze neemt je mee in het proces van het maken van tassen en accessoires. Je mag vervolgens zelf een sleutelhanger of portemonnee maken.

Workshop: maak je eigen sleutelhanger of portemonnee van leer
Vrijdag, zaterdag, zondag, tussen 14:30 en 17:00 uur
Tijdens de EACD geeft Plewnia ook korte workshops waar je zelf aan de slag kan met het leer dat de ontwerpster gebruikt voor haar tassen. In 15 minuten maak je je eigen sleutelhanger of driehoek portemonnee!
Kosten: €10,-
Van te voren aanmelden is niet noodzakelijk

Openingstijden algemeen:
Vrijdag 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag en zondag 11.00 – 17.00 uur

Waar: Westerkade 30, 3511 HC Utrecht
Meer informatie: www.labourofart.com