Crafts Academy: Kalligrafie en Decoratief Schilderen

Waar: Wereldmuseum in Rotterdam
Wanneer: 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni en 10 juni

Kalligrafie, ook wel letterkunst genoemd, is de kunst van het mooi en elegant schrijven. De oorsprong van kalligrafie ligt in het Midden-Oosten en de naam komt van de Griekse woorden voor ‘schoonheid’ en ‘schrijver’. In veel landen wordt kalligrafie beschouwd als een vorm van kunst. Toepassingen vind je ook terug in tapijten en architectuur. Kalligrafie heeft door de eeuwen heen vele kunstvormen geïnspireerd, waaronder letterontwerp en typografie. Hedendaagse letterkunstenaars halen vaak inspiratie uit de eeuwenoude kalligrafietechnieken, om nieuwe en innovatieve ontwerpen te creëren.

Docenten:

Tawab Safi is Arabische kalligrafiedocent heeft het vak geleerd in zijn geboorteland Afghanistan. Hij manoeuvreert de kalligrafiepen tot een vloeiend lijnenspel, dun, dik, hoekig, gebogen, al dan niet met in elkaar overlopende kleuren. Dit volgens specifieke regelsets maar met veel vrijheid in vorm en toepassing.
www.tawabsafi.nl

Job Wouters staat bekend om zijn werk met typografie en letterkunst. Na zijn studie aan de Willem de Kooning Academie begon Wouters zijn carrière als grafisch ontwerper voor tijdschriften en platenhoezen. Later ging hij zich richten op het verkennen van de grenzen van de letterkunst door traditionele technieken te combineren met abstracte vormen en kleuren. Zijn werk is tentoongesteld in galeries en musea over de hele wereld en hij heeft samengewerkt met verschillende bedrijven en organisaties, waaronder Nike en modeontwerper Dries van Noten.
www.letman.com

Klik hier om naar de aanmeld- en selectieprocedure te gaan. 

Beeld 1: door Theodoor Adriaans | beeld 2: Job Wouters voor Dries van Noten | beeld 3: Tawab Safi door Theodoor Adriaans | beeld 4: Job Wouters voor Walker Art Center | beeld 5: Tawab Safi door Theodoor Adriaans