Joke Lunsing

Opgegroeid als dochter van een kleermaker is Joke Lunsing van jongs af aan in de weer met stoffen, naald en draad. Zo enthousiast werd zij van textiel dat ze er een opleiding in volgde.
Met veel liefde voor sfeer, proces, vorm, kleur, materiaal en techniek creëert Lunsing stoffen, kleden, wandobjecten en geborduurde portretten. In haar atelier en woonhuis worden de muren bezet door haar werk. Inspiratie wordt uitgewerkt in een ontwerpproces dat begint met het neerzetten van een sfeer. Zo wordt een thema vertaalt naar patronen, kleuren en structuren die elkaar versterken. Materialen en technieken belanden zodoende in een proces en vormen uiteindelijk het verhaal wat zij wil vertellen.

Naast een bezoek aan de studio, kan je ook een workshop volgen:

WORKSHOP
Workshop: Zaterdag en zondag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur

In het weekend laat Joke Lunsing het publiek kennis maken met haar liefde voor textiel. Ze laat haar maakproces zien van idee tot eindresultaat. Je kunt aanschuiven bij het maken van een trend­‐moodboard, of je kunt aanschuiven bij het experimenteren en combineren van verschillende technieken om zo even te proeven aan haar werkproces. Zij presenteert in de aangeboden activiteiten haar maakproces zodat je stap voor stap kan zien hoe zij te werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Hiermee laat ze voor een gedeelte ook haar werkproces zien die zij gehanteerd heeft in de creatieve industrie voor verschillende bedrijven. In plaatst van dat anderen haar ideeën uitvoeren in het buitenland maakt zij het nu weer allemaal zelf van begin tot eind.

Het volgen van de workshop is gratis.
Aanmelding voor de workshop is verplicht, en doe je door een email te sturen naar j.h.lunsing@nhl.nl
Maximaal 12 deelnemers

INFORMATIE
Waar: Joke Lunsing
Adres: Dr. E. Wassenberghstrjitte 12, Gytsjerk, Friesland
Algemene openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00 – 16.00 uur
Meer informatie: jokelunsing.com