HOW&WOW Linen talks – Pauline Esparon en Ruben van der Scheer

Crafts Council Nederland presenteert ‘HOW&WOW Linen talks’: een serie lezingen met deelnemende ontwerpers en samenwerkingspartners. Ze presenteren hun werk en geven inzicht in hun proces, verkenningen, vragen en resultaten.

Schrijf je hier in.

Pauline Esparon studeerde in 2019 af aan de afdeling Well-Being van de Design Academy in Eindhoven. Als ontwerper wil ze de schoonheid van wat ons omringt laten zien. Voor haar afstudeerwerk gebruikte ze Normandisch vlas. ´Ik ben in die streek opgegroeid en ik woon en werk er nu ook weer. Het is heerlijk om terug te zijn, ik heb veel ruimte en rust nodig en dat vind ik hier.´ Voor HOW&WOW Linen introduceerde Crafts Council Nederland Esparon aan Forbo Flooring, vlaszaad vormt immers de basis van linoleum. ´Ik was altijd al gefascineerd door linoleum en het feit dat het altijd lijkt op iets anders. Soms lijkt het op terracotta, soms lijkt het kurk, maar dat is het allemaal niet. Ik ontrafel de samenstelling en de flexibiliteit van het materiaal, wat je er mee kan doen en welke mogelijkheden er zijn.

Ruben van der Scheer is houtdraaier. Als kind was Willie Wortel zijn favoriete stripfiguur, dat wilde hij ook: uitvinden. Toch studeerde hij eerst bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is twee dagen per week met plezier werkzaam als psychomotorisch therapeut. Om de drang naar uitvinden ruimte te geven, studeerde hij daarnaast filosofie. Voor the linen project ontwikkelde van der Scheer een spintol. ‘Dat is weer een uitdaging op zich. Er komt een functioneel aspect bij kijken, de tol moet langs je been rollen, het is verbonden met het vlas, er ontstaat een draad. Het is spannend om binnen deze harde kaders een mooie en werkende tol te ontwikkelen.’

Datum en tijd: vrijdag 23 oktober 16.00 uur
Taal: Engels
Prijs: € 5.00
Locatie: Zoom*

*Je ontvangt op de dag van de lezing een unieke Zoom link via het mailadres dat je invult bij het afrekenen.

HOW&WOW talks - Pauline Esparon en Ruben van der Scheer