Hella Jongerius – Interlace

Tentoonstelling Hella Jongerius – Interlace
Tot en met 8 september
Lafayette Anticipations, Parijs

Gedurende de zomer nodigt Lafayette Anticipations de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius uit om haar werk tentoon te stellen.

Fast fashion
Onze modewereld is er een van fast fashion geworden, waarin textiel een wegwerpproduct is. Deze tentoonstelling bevraagt welke rol textiel in ons leven heeft en de culturele, sociale en economische implicaties van de textielproductie en consumptie. Door de jaren heen zijn we minder bewust geworden van hoe onze textiel gemaakt wordt en gaan ambachtelijke productietechnieken verloren. Industrialisatie, mechanisatie en globalisering hebben de textielproductie weggenomen bij het individu.

Beeld: Roel van Tour

Interlace
Interlace maakt het textiele productieproces inzichtelijk voor publiek om zo bewustzijn, re-evaluatie en waardering voor textiel te creëren. Het toont wat consumenten vaak niet zien: het onderzoek en de experimenten, het gereedschap en de materialen en dat vallen en opstaan even belangrijk is als het resultaat zelf.

Gedurende de tentoonstelling, zal het publiek in drie maanden tijd kunnen zien hoe nieuwe textiel stukken geweven worden in de galerie die dan dienstdoet als gigantische textiel studio.

Hella Jongerius
Hella Jongerius is een van de meest invloedrijke personen in de internationale designwereld. Vanuit haar Jongeriuslab in Berlijn onderzoekt zij op experimentele en theoretische manier verschillende thema’s. Vaak focust ze zich op het belang van kleuren en materiaal.

lafayetteanticipations.com