Hedendaagse Papierknipkunst

Mensen, bloemen, patat, citroenen, en allerhande andere etenswaren van papier. Welkom in de papieren wereld van Adrian & Gidi!


Adrian & Gidi voor ADAC – REISEMAGAZIN

Adrian Woods & Gidi van Maarseveen herontdekken papier en geven papierknipkunst een modern jasje. Adrian & Gidi staan bekend om hun vrolijke en levendige stillevens en stopmotions. Ze zaten samen op de KABK in Den Haag, waar ze allebei fotografie studeerden. Tijdens het afstudeerjaar werkten ze al veel samen, Adrian deed veel stillevens, Gidi mode. Later begonnen ze ook naast de academie veel samen te werken. Ze waren op zoek naar een mix tussen Gidi’s mode-fantasiewereld en Adrians wat meer abstracte stillevens. Papier bleek daarvoor uitermate geschikt. In het begin werkten ze ook veel met andere materialen, bijvoorbeeld hardschuim, piepschuim en zelfs beddenfoam. Maar uiteindelijk ontdekten ze dat papier het mooist is om te bewerken, het is betaalbaar en beschikbaar in heel veel kleuren.


Adrian & Gidi voor Shoes Up Magazine – THE FLOWERS ISSUE

De papierknipkunst van Adrian & Gidi is geweldige creative craft. Toch gebruiken ze ook veel technologie en verschillende technieken in hun werk: belichting, nabewerking en steeds vaker stopmotion. Bij sommige werken is het beeld zo strak en afgewerkt, dat je het bijna niet meer ziet. Soms houden ze het bewust ambachtelijk, soms vervagen de grenzen tussen wat echt is en wat met de computer is gedaan. Door zelf iets te maken, kun je je eigen visie erin kwijt.


Adrian & Gidi Happy Lemonade

Dat ze met hun eigen papieren universum de wereld veroveren blijkt wel uit de opdrachten die ze kregen van Vogue, Elle , Gucci, Air France en Foot Locker.

www.adrian-gidi.com


Adrian & Gidi voor Fitness Magazine- FRIEND CIRCLES