Handweverij KLEE

Handweverij KLEE is gevestigd in de voormalige scheepsbouwloods op de NDSM-werf, een parel van Amsterdam op het gebied van stadsontwikkeling, kunst en cultuur. Hier herleeft het ambacht van het handweven. In haar atelier neemt Eva Klee je mee in haar enthousiasme voor deze traditionele techniek.
Op de begane grond is de galerie/presentatieruimte en op de tweede verdieping de weverij. Naast werk in opdracht ontstaan hier exclusieve, kwalitatief hoogwaardige, handgeweven stoffen , servetten, keukendoeken, tafelkleden, sjaals, kussens en nog veel meer.
Eva Klee volgde in Zuid Duitsland een opleiding tot handwever en werd bij de diploma-uitreiking onderscheiden met een goudmedaille. Aansluitend studeerde zij Monumentale Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

DEMONSTRATIE
Zaterdag en zondag 10.00 – 17.00 uur

Weefdemonstraties: De cadans van het weven
Gedurende de hele dag zal Eva weefdemonstraties geven, waarbij zij het belang van een goed en evenwichtig ritme in het weefproces inzichtelijk maakt. Volgens Eva Klee ligt hierin het eigenlijke meesterschap verscholen.
Verder: Vraag de wever het hemd van de lijf! Alle vragen zijn welkom.

INFORMATIE
Waar: NDSM Werf / Handweverij KLEE
Adres: NDSM-plein 21, 1033 WC Amsterdam, Noord Holland
Algemene openingstijden: zaterdag en zondag 10.00 – 17.00 uur
Meer informatie: metdehandgeweven.nl