Golden Haand weefcentrum

Weefcentrum Golden Haand in Finsterwolde bundelt onderzoek, productie en promotie van handgeweven textiel. Mirja Wark weeft al haar hele leven en reist de wereld rond om nieuwe technieken te ontdekken. Zo is het jarenlange contact met wevers in Oman, Venezuela, Colombia, Syrië en Libië een blijvende inspiratie voor technieken en ontwerpen.
Wark produceert handgeweven producten in haar werkplaats met gebruik van natuurlijke materialen als wol, vlas en katoen. In de werkplaats zijn wel zeven trapweefgetouwen voor productie-weven en tien tafel-weefgetouwen voor onderwijs te vinden. Ook worden er handgeweven producten, weefgetouwen, weefaccessoires en garens verkocht.

DEMONSTRATIE EN WORKSHOP
Zaterdag van 10.00 – 18.00 uur en zondag van 12.00 – 18.00 uur

Tijdens de Studio Route kan je een doorlopende workshop kaart- of bandweven volgen van een uur. Met deze techniek zijn sterke banden te maken met mooie patronen. Het aantal verschillende figuren dat je kan weven is eindeloos. Daarnaast heb je de mogelijkheid om verschillende weefgetouwen te proberen: zoals de Jane, Erica of Octado van Louët of dobby getouwen, contra-marche- en rollergetouwen.

Kosten demonstratie: gratis
Kosten workshop: 5,00 euro
Aanmelding voor de workshop is niet verplicht, maar wel handig. Je kan een mail sturen naar mirjawark@yahoo.com.

INFORMATIE
Waar: Golden Haand weefcentrum
Adres: Hoofdweg 2, 9684CG Finsterwolde, Groningen
Algemene openingstijden: zaterdag van 10.00 – 18.00 uur en zondag van 12.00 – 18.00 uur
Meer informatie: goldenhaand.nl