Go & See Voucher Crafting Europe

Crafting Europe biedt een geweldige kans om een ​​aantal deelnemers van Crafting Business of iAtelier een voucher aan te bieden voor Go & See-beurzen, met de bedoeling om exportonderzoek te doen. 

Uit de Nederlandse aanmeldingen hebben we twee makers geselecteerd. Fenna van der Klei gaat naar de Salon del Mobile en Marieke van Heesbeen naar Maison et Objet. 

Crafting Europe brengt negen organisaties uit acht Europese landen samen, die zich inzetten om het voortbestaan en het door ontwikkelen van de crafts voor toekomstige generaties te waarborgen.

Lees hier meer over Crafting Europe.

Fenna van der Klei

Fenna van der Klei herinterpreteert technieken waardoor nieuwe verschijningen ontstaan. Een goed voorbeeld hiervan is het onderzoek naar nieuwe type weefsels. Tijdens het ontwerpproces laat ze zich leiden door het materiaal, wat de eerste aanzet geeft tot het ontwerp van een nieuw product of een installatie. Haar fascinatie gaat uit naar de verbinding tussen mensen en product die ze door het Internet en online shops ziet veranderen en waar ze een uitdaging in ziet.

Bekijk hier de website van Fenna.

Marieke van Heesbeen

Marieke van Heesbeen creëert met porselein alledaagse (gebruiks-)objecten die de flair, kracht en herwaardering van vormen brengt. Aan haar werk ligt onderzoek ten grondslag, een samenspel tussen techniek, ritueel, spel, esthetiek, vorm en kleur. Deze onderzoeken gaan oneindig door omdat vorm en kleur voor haar nooit uitgeput raken en haar nieuwsgierigheid nooit uitontwikkeld is.

Bekijk hier de website van Marieke.

LOGO-CRAFTING-EUROPE

 

Beeld: Marieke van Heesbeen x Milou Voorwinden