Geert Lap – Specific Objects

Tentoonstelling Specific Objects
Tot en met 18 augustus
Design Museum, Den Bosch

In de tentoonstelling Geert Lap – Specific Objects in Design Museum Den Bosch wordt het oeuvre van één van de belangrijkste Nederlandse keramisten van de afgelopen decennia gepresenteerd. Als geen ander wist hij met zijn minimalistische benadering keramiek terug te brengen tot pure vorm en kleur. Tegelijkertijd vindt de boekpresentatie van het gelijknamige boek plaats.

Beeld: Erik en Petra Hesmerg

Vormgever Aldo Bakker verzorgt het tentoonstellingsontwerp. Hij gaat in Design Museum Den Bosch een dialoog aan met het werk van Lap over de zoektocht naar de volmaakte vorm. Wat kun je nog maken na de perfecte vorm?

Sleutelstukken als de Kleurendriehoek en de 99 variaties zijn voor het eerst te zien in de context van Laps overige werk. De laatstgenoemde reeks zal bovendien vijfentwintig jaar na haar voltooiing voor het eerst weer in haar geheel te zien zijn. De tentoonstelling geeft een beeld van een zich steeds verder sublimerend oeuvre. Design Museum Den Bosch belicht hiermee het in de toegepaste kunsten zelden voorkomende minimalisme, waarbij ook oog is voor de valkuilen van het najagen van volmaaktheid.

designmuseum.nl