European Artistic Crafts Days 2017

Crafts Council Nederland presenteert
Forging Links
European Artistic Crafts Days
31 maart, 1 en 2 april 2017

Dit jaar organiseerde CCNL voor de tweede keer de European Artistic Crafts Days in Nederland. Met de EACD slaan we de handen ineen en wordt de rijkdom getoond van vakmanschap, producten, technieken, innovatie en erfgoed. In verschillende Europese landen werden op 31 maart en 1 en 2 april speciale evenementen georganiseerd.

Drie dagen lang stonden de creatieve ambachten in de spotlights waarbij werd ingegaan op het thema Forging Links. Dit zijn niet alleen culturele ambachtelijke gelijkenissen die we delen met andere landen, maar het thema gaat ook in op de sociale en economische aspecten die de landen met elkaar verbinden.

In het EACD weekend openden musea, werkplaatsen en ateliers hun deuren, om zo bezoekers kennis te laten maken met de creatieve ambachten en met specialistische technieken. Professionele ambachtslieden lieten hun maakprocessen zien, en (vak)musea organiseerden speciale activiteiten. Bekijk het programma in het linker menu waar je de activiteiten van deelnemende musea en ateliers kan vinden.