EE Exclusives door Van Engelen & Evers

In een geweldige video, geproduceerd door Die Gasten, wordt het proces van jacquard weven gevisualiseerd in high definition. In de fabriek van het Nederlandse familiebedrijf Van Engelen & Evers transformeren twee speciale weefmachines computer gegenereerde ontwerpen naar luxe geweven jacquard stoffen op groot formaat onder de nieuwe merknaam EE Exclusives.


Foto: SS15 collectie Walter Van Beirendonck / fotograaf: Dan Lecca

EE Exclusives werd tijdens de recente Dutch Design Week gelanceerd in Eindhoven. Het merk werkt samen met ontwerpers uit verschillende disciplines, waaronder Walter Van Beirendonck, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, Bokja Design en Sigrid Calon, om de eindeloze mogelijkheden van de weeftechniek te tonen.

Foto: Tudor kast Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk / fotograaf: Nicole Marnati

Van mode tot interieur naar verlichting en boekomslagen, de stoffen vinden hun toepassing in allerlei ontwerpen. De textuur en tactiliteit leent zich voor ontzettend veel verschillende producten. Zo maakten Kiki En Joost een prachtige kast met geweven wanden en werden de schilderijen van Scooter LaForge in detail geweven voor de SS15 collectie van Walter Van Beirendonck.Textiles Weaving