Elevate the Everyday met Elif Malkoclar van CRAAFTS

Onderdeel van de European Artistic Crafts Days
Gehost door New Order of Fashion 

CRAAFTS creëert handgemaakte accessoires en unique catwalk pieces voor modehuizen als Prada, Gucci, Yves Saint Laurent en Chanel. CRAAFTS is specialist in ambachtelijke technieken zoals breien, haken, macramé, vilt en kant. CRAAFTS is niet alleen een creatieve werkplaats, het is meer dan dat. Ze hebben een enorme bibliotheek opgebouwd met meer dan 5000 unieke en handgemaakte samples van ’s werelds beste ambachtslieden in mode en interieur.

De oprichters van het indrukwekkende atelier CRAAFTS zijn Elif Malkoclar en Davide Dell’Acqua. Opgeleid als architecten en ruim tien jaar gewerkt te hebben in de wereld van high fashion, architectuur en design besloten ze om hun krachten te bundelen. Het ambachtenlaboratorium CRAAFTS in de buurt van Forence werd een feit.

Lezing: Crafts in Fashion door Elif Malkoclar

Datum: donderdag 30 maart 2023
Tijd: 19:00 – 20:30
Locatie: New Order of Fashion, Torenallee 22-06 Eindhoven
Taal: Engels

Ontdek het verhaal achter CRAAFTS en hun internationale succes! Tijdens de lezing zal Elif Malkoclar je meenemen in hun bijzondere werkwijze en hoe ze naam hebben gemaakt in een industrie die vaak gericht is op de ontwerper in plaats van de maker. Het is niet gebruikelijk dat ambachtelijke makers benoemd worden bij grote modecollecties en toch slaagde CRAAFTS erin om op te vallen en zich te onderscheiden in de mode-industrie.

Je krijgt waardevolle adviezen over hoe je een sterke merkidentiteit kunt opbouwen en relaties kunt onderhouden met klanten en ontwerpers. Kom luisteren en ontdek hoe CRAAFTS internationaal werkt op het hoogste niveau.

We sluiten af met een Q&A en een drankje.

Masterclass: Macramé met Elif Malkoclar

Datum:  vrijdag 31 maart 2023
Tijd: 10:00 – 16:00
Locatie: New Order of Fashion, Torenallee 22-06 Eindhoven
Taal: Engels

Elif Malkoclar heeft jarenlange ervaring met macramé en heeft deze ambachtelijke techniek toegepast in verschillende projecten voor grote modehuizen. Tijdens deze masterclass leer je de basisprincipes van macramé, zoals diverse knooptechnieken en het werken met verschillende soorten materialen en kleuren. Malkoclar zal laten zien hoe je de technieken kunt toepassen om je eigen unieke stukken te creëren.

Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt met macramé, deze masterclass geeft je de kans om te leren van een professional en je vaardigheden te verbeteren. Schrijf je vandaag nog in en ontdek de prachtige wereld van macramé!

European Artistic Crafts Days

Sinds 2012 worden de European Artistic Crafts Days (EACD) georganiseerd. De EACD zijn bedoeld om de professionele crafts sector te ondersteunen in heel Europa door het organiseren van speciale evenementen voor het grote publiek. Dit jaar is het thema Elevate the Everyday.

Deze activiteit wordt financieel mogelijk gemaakt door de World Crafts Council Europe, the Creative Europe Programme en Instituut GAK.

 

Dior Spring 2020 Ready to Wear

 

Alexander McQueen Spring 2016 Ready to Wear

Deze activiteit wordt financieel mogelijk gemaakt door de World Crafts Council Europe, the Creative Europe Programme en Instituut GAK: