HOW&WOW – cooperazione!

Van 17 tot en met 22 april presenteerde Crafts Council Nederland HOW&WOW – cooperazione! in Milaan op de Salone del Mobile 2018. Tijdens deze bijzondere tentoonstelling leerden zes maker-designers uit Nederland en Italië speciale crafttechnieken van een Italiaanse meester. Benieuwd hoe dit eraan toeging? Hieronder een visuele recap. 

De groepstentoonstelling bestaat uit het werk van drie Nederlandse maker-designers; Christa van der Meer en Gino Anthonisse van Das Leben am Haverkamp en Emma Wessel en drie Italiaanse ontwerpers; Sara Ricciardi, Astrid Luglio en Agustina Bottoni. Lees hier meer over de maker-designers.

Lees hier meer over het bijzondere werk van Emma Wessel.

Luister hier naar de speciale HOW&WOW – cooperazione! podcast.

De delegatie met minister OCW Ingrid van Engelshoven op bezoek bij HOW&WOW – cooperazione!

In de wijk Isola toonden we door middel van een live performance de werkplaats van de maker van nu. Elif Malkoclar, medeoprichter van CRAAFTS, een high end supplier voor grote merken als Prada, Chloē en Gucci, neemt de zes maker-designers twee dagen mee op een ontdekkingsreis langs speciale technieken en toepassingen. De producten die hieruit ontstaan worden ter plekke onderdeel van de groeiende tentoonstelling. Daarnaast geven de maker-designers elke dag een korte presentatie van hun werk aan het publiek.

Met grote dank aan werd HOW&WOW – cooperazione! ondersteund door: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Nederlands consulaat-generaal in Milaan en Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship
Mediapartner: ELLE Decoration