Dit zijn de Urban Crafters!

Voor een week van inspiratie en verdieping in metaaltechnieken, koppelt Crafts Council Nederland zes jonge makers aan meester-ambachtslieden om samen te werken met ijzer.

In Gelderland wordt van oudsher ijzererts gewonnen en verwerkt. Erts is al vanaf het begin van de IJzertijd van ongekende economische betekenis geweest. Van het zogenaamde Nederlandse ijzeroer zijn door de eeuwen heen miljoenen kubieke meters afgegraven en in heel Europa verhandeld. In de negentiende eeuw waren er in Gelderland ook diverse hoogovens actief. Het project Urban Crafts van Crafts Council Nederland neemt deze roemrijke geschiedenis als uitgangspunt voor een week lang intensief werken en bewerken van metaal.

Deze zes jonge makers gaan aan de slag om nieuwe toepassingen te vinden voor traditionele technieken:

David Derksen
Jaap Bontekoe
Klaas Kuiken
Marrit Kloen
Max Hart Nibbrig
Michiel Poelmann

De week vindt plaats in het ICER, het expertisecentrum voor metaal in Ulft, van 27 juni tot 4 juli, in het kader van het festival Gemaakt in Gelderland. Publiek en bezoekers kunnen live het maakproces volgen en bekijken wat er ontstaat uit de bijzondere samenwerkingen. Ook is het proces hier op de website te volgen en op onze social media.Metaal Expositie