De Marmerman

In Griekenland, waar Kyriakos Didaskalou aka De Marmerman, geboren en getogen is, is marmer overal te vinden. Al op jonge leeftijd was hij onder de indruk van de imposante marmersculpturen. Na de middelbare school leerde hij dan ook snel het ambacht van beeld- en steenhouwen. Sinds een paar jaar woont Didaskalou in Rotterdam en laat hij het Nederlandse publiek kennismaken met de mogelijkheden van deze prachtige natuursteen.

Zijn werk hier is heel divers: van het maken van een hippe koffiebar, tot het restaureren van een openhaard uit 1900. In de werkplaats leer je meer over het creatieve proces: het ontwerpen, snijden, polijsten, graveren. Je ziet bovendien een selectie van de nieuwe productieserie, hoe vintage meubels worden opgeknapt en de verschillende soorten marmer die de Marmerman uit zijn geboorteplaats laat transporteren. Ook ontbreekt het niet aan klein beeldhouwwerk, zijn grote passie in z’n vrije tijd. Genoeg te zien dus! De werkplaats bevindt zich in creatieve broedplaats De Keilewerf.

WORKSHOP
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 14.00 uur

Tijdens de Studio Route kan je een workshop graveren volgen. De Marmerman leert je een klein werk maken dat je mee naar hius kan nemen.

Kosten: gratis!
Maximaal 6 deelnemers per workshop
Aanmelding voor de workshop is verplicht, en doe je door een email te sturen naar info@demarmerman.com

INFORMATIE
Waar: Broedplaats De Keilewerf / De Marmerman
Adres: Vierhavensstraat 56, 3029 BG Rotterdam, Zuid-Holland
Algemene openingstijden: zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur
Meer informatie: demarmerman.com