De Bibliotheek Utrecht

De Bibliotheek Utrecht is een toegankelijke en inspirerende plek in de wijk en in de stad. Iedereen is er welkom. Je kunt er lezen, leren en je informeren. De Bibliotheek stimuleert iedereen om kennis te maken met literatuur, cultuur en de maatschappij. Naast een enorme collectie boeken/tijdschriften/cd’s en dvd’s is er ook een Laboratorium en zijn er lezingen, debatten, cursussen, workshops, ontmoetingen en kennisquizzen. In de Bibliotheek kun je een leven lang leren en ontdekken.

WORKSHOP en LEZING Papier
Zondag 21 oktober;
– 1e workshop 13:30 – 14:30 uur
– Lezing 14:30 – 15:00 uur
– 2e workshop 15:00 – 16:00 uur

Kom tijdens de Maakdagen naar de Centrale Bibliotheek voor de workshop en een lezing papier maken. Experimenteer en leer hoe je ambachtelijk handgeschept papier kunt maken van planten uit onze eigen stad. Meester papiermaker Leo Hoegen van de Papierderij vertelt in deze workshop over de traditie en de nieuwe toepassingen van dit bijzondere ambacht en je gaat zelf aan de slag met papierscheppen.
De Papierderij is een ambachtelijk atelier voor papierscheppen, (boek)drukkunst en boekbinden in Utrecht.

Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.
Maximaal 20 personen per workshop
Kosten: € 4,00 voor leden, € 5,00 voor niet leden, €15,00 familieticket voor maximaal 5 personen
Aanmelden is verplicht en doe je via de website van De Bibliotheek Utrecht www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/papier-maken-workshop-en-lezing

INFORMATIE
Waar: De Bibliotheek Utrecht
Adres: Oudegracht 167, Utrecht
Meer informatie: bibliotheekutrecht.nl