Volkskunstatelier het Snijpunt

Erno Korpershoek groeide op in Vlaardingen, maar met een Friese moeder, waardoor er thuis veel houtsnijwerk was. Hierdoor bloeide zijn interesse in Volkskunst op en langzamerhand ontwikkelde hij zich tot ervaren houtsnijder en verzamelaar. Inmiddels is Korpershoek de spin in het web van de Friese ‘kerfsnee’. Hij tekende honderden historische kerfmotieven na, als leidraad voor hedendaagse snijders.

In het Snijpunt is zijn unieke verzameling Fries houtsnijwerk te bezichtigen. De collectie bestaat uit bijzondere antieke voorwerpen zoals dienbladen, kistjes, kastjes, tafeltjes, kapstokken, krantenhangers, borstelhangers, fotolijstjes, mangelplanken en klompen.

Volkskunstliefhebbers en houtsnijders uit het hele land komen naar het Snijpunt, want naast een tentoonstellingsruimte wil het atelier ook een informatiecentrum zijn voor alles wat met de kerfsnede te maken heeft. Men kan er terecht met vragen over gereedschap, houtsoorten, volkskunst motieven, houtsnijtekeningen, speciale opdrachten en restauraties. Er is ook een uitgebreid archief met houtsnijtekeningen en digitale foto’s van de collectie aanwezig.

051-3688001
De Knippe