Vezel magazine

De naam zegt het al, Vezel is een inspirerend en informatief kwartaalblad over alle soorten vezels en technieken. Vezel is al meer dan 30 jaar een podium om ervaringen uit te wisselen en de kennis rondom oude technieken te bewaren. Dat ging voorheen onder de naam Spin- & Verfkrant. Een krant die samen met de Verversmarkt (nu Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie) is ontstaan vanuit het plantaardig wol verven dat eind jaren 70 een ware hype was.

Ondertussen gaat het blad over veel meer dan wol verven en is de naam veranderd naar Vezel, maar de essentie is onveranderd gebleven. Technieken zoals spinnen, twijnen, haken, breien, verven, ontkleuren, vilten, knopen, plantendruk, rubberen, vlechten, papierscheppen, sieraden, hoeden en tassen maken, zijdeverwerking, shibori, batik en tie-dye worden uitvoerig beschreven vanuit persoonlijke ervaringen en ontdekkingstochten.

Vezel geeft daarnaast informatie over nieuwe technieken en materialen, oude technieken in nieuwe uitvoeringen, cursussen, wedstrijden en exposities.

0516 - 451020
Adres
Oosterwoldseweg 33
8421 RR
Oldeberkoop