Touwslagerij Steenbergen

Bij Touwslagerij Steenbergen maken ze het touw nog helemaal zelf. Op een ambachtelijke manier en met liefde voor het vak.Touwslagerij Steenbergen is al sinds 1900 een familiebedrijf. De dagelijkse leiding is nu in handen van Albert jr. Steenbergen die dit ambacht ambitieus voortzet en de toegevoegde waarde van het unieke productieproces verder uitbouwt in heel Nederland.

In tegenstelling tot de productie van touw in touwfabrieken, is het touwslaan een ambachtelijk productieproces waarvoor bij Touwslagerij Steenbergen uitsluitend natuurlijke materialen zoals hennep en vlas worden gebruikt. Het handgeslagen touw wordt geproduceerd op een 180 meter lange lijnbaan, waar het ambacht pas goed tot zijn recht komt. Op deze lijnbaan worden namelijk eerst de strengen getwijnd en met de hand in elkaar geslagen door middel van een tol.

Het touw dat in de touwslagerij wordt vervaardigd, kan voor vele hedendaagse toepassingen worden gebruikt. Zo hebben ze bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage geleverd aan het Flax Project van ontwerpster Christien Meindertsma, waarin verschillende interieurobjecten zijn vervaardigd met touw.

0575-491337
Adres
Veldhofstraat 10a
7213 AL
Gorssel