The Green Circle

The Green Circle is een uniek samenwerkingsverband van verschillende ambachtslieden die door hun gedrevenheid en ervaring hun vak willen delen met anderen. The Green Circle creëert zo een platform voor het hedendaagse ambacht en ontwikkelt programma’s en activiteiten waarbij leren, verbinden, inspireren en ontwikkelen centraal staan. Traditionele technieken worden gebruikt om direct in contact te komen met de materialen, het gereedschap en je omgeving.

Het initiatief van Daan de Leeuw om deze activiteiten te faciliteren hebben als doel om al deze ervaringen, zo basaal mogelijk te beleven. Hierdoor wordt het pad naar het uiteindelijke resultaat versterkt. Het gaat om de beleving, het leren van technieken, het proces en het doel erna toe. Zo probeert hij met verschillende activiteiten het bewustzijn en de relatie van de mens en natuur te bevorderen.

Vakmanschap staat centraal en is de basis van The Green Circle. Bij elke workshop, of dat nu houtbewerken, smeden, vlechtwerk of beeldhouwen in hout en steen is, en op het hele terrein wordt zonder stroom gewerkt. Dit maakt dat zowel de cursisten en de docenten teruggaan naar de basis van het ambacht en het materiaal.

06 20 25 43 17
0543-514 626