The Dutch Knitters

Carla Meijsen is eigenaar van The Dutch Knitters en geeft onder die noemer workshops en breicursussen aan gevorderde breiers in binnen- en buitenland. Kennis over breitradities, vaardigheden en inspiratie worden opgedaan tijdens de vele reizen naar landen in Noord-Europa en gebruikt als basis voor workshops, artikelen en boeken.

In 2011 kwam Warme Handen over Estlandse wanten en polswarmers en in 2014 Lekker Warm! over twijnend breien uit (tweetalig NL en UK). Magische Motieven (Magic Motifs) werd in oktober 2014 gepubliceerd. Bekend tot over de grenzen is Het Betere Breiwerk, een cyclus van acht lessen voor (ver)gevorderde breiers, waarbij de breitechniek wordt verbeterd en een beter inzicht in de essentie van breien wordt verkregen.

Specialiteiten zijn het Zweedse twijnend breien, Estlands kantbreien (Haapsalu shawls), de Patentsteek, kabeltechnieken en kleurenwerk (Fair Isle). Nieuw zijn de Magische Motieven, een ontwerpmethode op basis van magische vierkanten die Carla in juni 2016 ontdekte in Letland. Carla is lid van The Knitters Guild Association (TKGA) en heeft op 5 november 2016 de titel Master Knitter behaald.

0651791747
Utrecht