Textielmuseum

Het TextielMuseum werd in 1958 geopend in een voormalige fabrikantenvilla en is sinds 1985 gehuisvest in de oude textielfabriek van de firma C. Mommers & Co. In de DamastWeverij van het museum zijn werkende Jacquardweefgetouwen, een wasserij en verschillende tentoonstellingen te zien. In de ‘Wollendekenfabriek’ laat het museum met werkende machines zien hoe er vroeger geproduceerd werd. Ook is er een voormalige fabriekshal omgebouwd tot werkplaats, hier worden met authentieke en moderne textielmachines hedendaagse ontwerpen geproduceerd waarbij het publiek het gehele proces kan volgen. Het museum toont zowel het heden als het verleden van de textielfabricage.

Het TextielLab van het TextielMuseum is een uniek kenniscentrum dat het midden houdt tussen een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van unieke stoffen en een open atelier waarin innovatie centraal staat. Nationale en internationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende studenten worden begeleid door productontwikkelaars en technische deskundigen. Zo ontdekken zij de eindeloze mogelijkheden op het gebied van garens, computergestuurde technieken en ambachten.

Het musuem heeft ook een museumshop. Een groot deel van het assortiment is ontworpen door toonaangevende ontwerpers, jong talent en is gemaakt in het TextielLab. Er zijn ook designproducten en boeken die de nieuwste ontwikkelingen volgen op gebied van textiel.

013 536 7475
Adres
Goirkestraat 96
5046 GN
Tilburg