Studio Claudy Jongstra

Claudy Jongstra is ambachtsvrouw en beeldend kunstenaar tegelijk. Sinds zo’n 20 jaar houdt Studio Claudy Jongstra zich bezig met het ontwerpen en vervaardigen van textiele werken. Jongstra richt zich daarbij vooral op openbare gebouwen in de zorg, kennisinstituten, bibliotheken, musea en particuliere opdrachtgevers.

In Friesland ontwerpt zij samen met haar team bijzondere wandtapijten en wandbespanningen van vilt. De wol voor het vilt komt van haar eigen Drentse heideschapen. Jongstra gebruikt natuurlijke kleurstoffen, afkomstig van zelf geteelde inheemse verfplanten, die ze verbouwt aan de dijk bij de Waddenzee. Daarnaast houdt ze bijen en heeft een eigen proeftuin met traditionele verfplanten om de biodiversiteit in het landschap te bevorderen.

Haar kennis van ruwe grondstoffen zoals wol, zijdes, linnen en van plantaardige verfstoffen en technieken als spinnen, kaarden en guipures, wordt verrijkt en gevoed door inspiratie uit de natuur. Aan het oeuvre van Jongstra ligt een ‘waarden’ gedreven strategie ten grondslag waarbij zij de bewaking van het gemeenschappelijk natuurlijke erfgoed en de toepassing van oude ambachten op innovatieve wijze stimuleert.

0517-342514
Adres
Lystse Buorren 21 atelier
8843KJ
Spannum