Studio Christine Jetten

Christine Jetten is glazuurexpert. Zij ontwerpt glazuren en texturen voor hedendaagse architectuur, voor zowel gevels als interieur, en restaureert ook historisch bouwkeramiek. In haar beroepspraktijk weet ze internationale architectenbureaus te inspireren keramiek te gebruiken in de gevels en interieurs van kantoren, hotels, musea en woningen. Dit leidde tot opmerkelijke nieuwbouw in Londen, Peking, New York, Washington DC, Chengdu en Delft.

Jetten wil zo mensen de gebouwde omgeving bewuster laten ervaren door stimulering van de zintuigen en bij te dragen aan de kwaliteit van de leefomgeving. Met een eigen benadering op glazuurontwikkeling voegt ze nieuwe eigenschappen toe aan de identiteit van gebouwen. Vorm, textuur, kleur, lichtreflectie, zijn eigenschappen waar ze veel onderzoek naar doet. Hiermee voegt ze een derde generatie glazuren toe aan wat beschikbaar is voor de architectuur. Het eerste is monochrome glazuren ter decoratie, het tweede is een goedkoop alternatief voor marmer en graniet, nauwgezet nagemaakt en de derde het glazuur als een keuze voor de architect (naast steen, glas, staal, hout), met eigenschappen die het gebouw op verschillende manieren laat ervaren, van veraf en dichtbij.

Met haar werkzaamheden vervult ze tevens een brugfunctie tussen architect en keramische industrie. Door te experimenteren en blijven onderzoeken, komt Jetten tot glazuuroppervlaktes die in de handel niet eerder verkrijgbaar waren.

0628792361
Adres
Veemarktkade 8-5152

5222 AE
‘s-Hertogenbosch