Steek plus

Textielgroep Steek Plus bestaat uit een zestigtal kunstenaars. Zij ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden nieuwe technieken uitgewisseld. Tijdens deze bijeenkomsten worden regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast)sprekers. “Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht. Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

0521 516395
Adres
Tukseweg 33
8331LA
Steenwijk