Dutch Couture Academy

Saskia ter Welle, opgeleid bij Ecole Lesage in Parijs, combineert haar liefde voor couture met de passie voor uniek handwerk. Ze borduurt met technieken uit de Parijse haute couture traditie (broderie d’art) en ontwikkelt borduurwerk voor modeontwerpers als Monique Collignon en Ilja Visser. Die resultaten bereikt ze met rijke materialen zoals onder andere zijde, kralen, pailletten, velours, kant, mousseline, crin, raffia en swarovski.
Ook ontwikkelt ze patronen door middel van moulage en Japanse patroontechnieken en specialiseert ze zich in couture naaitechnieken.

In het atelier verzorgt ze workshops en cursussen voor amateurs en professionals en biedt er stageplaatsen. Het cursusaanbod bestaat uit haute couture borduurtechnieken, patroontekenen in combinatie met moulage, Japanse patroontechnieken, hoeden maken en meer. Daarnaast wordt er gewerkt aan een eigen collectie. Zo is het atelier continu op zoek naar vernieuwing en werkt Saskia ter Welle graag samen met ontwerpers en kunstenaars.

0686803915
Adres
Gasthuisstraat 16
6981 CS
Doesburg