Sadegh Memarian / ICAT Textielrestauratie

Sadegh Memarain is tapijtrestaurateur en eigenaar van het Textielrestauratieatelier ICAT. In het atelier van ICAT worden de meest uiteenlopende objecten behandeld: grote wand- en vloertapijten, wandbespanningen, maar ook kleine hoedjes, waaiers en merklappen.

Op zijn veertiende begon Sadegh als leerling-restaurator in het atelier van zijn vader, die het vak weer had geleerd van zijn eigen vader. In Iran is het restaureren van vloertapijten vooral een familieambacht. Sadegh’s opa was zelfs vermaard in Iran: hij werkte in opdracht van diverse musea en van de Koninklijke familie en werd twee keer uitgeroepen tot beste kunstenaar en ambachtsman van het jaar.

Sadegh woont sinds 1995 in Nederland. Op zijn naam staan al restauraties van een wandkleed van Corneille, tapijten van het Van Gogh Museum, een loper van paleis Het Loo en tebakleden uit de collectie van het Joods Historisch museum. En hij heeft een onderhoudscontract voor de wandbespanningen op Huis ten Bosch. Het maakt Sadegh ook niet uit of hij een Iraans, Turks of Nederlands tapijt in handen heeft; hij beheerst alle weef- en knooptechnieken.

06 5133 3294
023 542 48 26
Adres
Spieringweg 835
2142 ED
Cruquius