Moniquenwerk Broderie d’art

In het atelier van Monique van Munster maak je kennis met broderie d’art, de borduurtechniek uit de Parijse Haute Couture. Van Munster werkt samen met couturiers, kleermakers, kostuumontwerpers en hoedenmakers en haar werk komt terecht op internationale podia, zoals de haute coutureweek in Parijs, fashionweek in Dubai, het internationale kleermakerscongres, maar ook op de grote poppodia.

In haar atelier geeft Van Munster regelmatig demonstraties, workshops en cursussen van dit bijzondere ambacht, en zijn er diverse voorbeelden met de mogelijkheden van de techniek. Ook is er een brede keuze aan kralen, pailletten en de mooiste zijden garens die grotendeels zelf in Parijs ingekocht worden.

Vanuit de basiskennis is ze steeds weer op zoek naar nieuwe technieken en materiaaltoepassingen voor broderie d’art. Daarnaast doet Van Munster juist onderzoek naar traditionele borduurtechnieken om die weer toe te kunnen passen en deze kennis over te dragen. Daarmee probeert ze deze technieken weer onder de aandacht te brengen en uit de vergetelheid te halen.

06-45921256
Adres
Nieuwlandstraat 22


5038SN
Tilburg