Meubelmakerij De Schrijn VOF

Meubelmakerij De Schrijn is door Erik Verkuil en Michel Sadon opgericht. 25 jaar geleden begonnen ze na hun opleiding met het maken van meubels in opdracht. Naast het meubelmaken gaven ze ook les aan een groep geïnteresseerden. Nu zijn ze volledig overgegaan op het lesgeven. In de werkplaats in Langbroek begeleiden tien docenten ruim 130 cursisten, variërend in leeftijd van 15 tot 75 jaar, wekelijks op weg naar een nieuwe hobby of carrière.

In de huidige tijd staat het ambacht onder druk. De Schrijn probeert het meubelmakersambacht een nieuwe levensvatbare vorm te geven door het vak over te dragen aan geïnteresseerden. De meubelmaker staat voor een groep van niet meer dan 10 cursisten en de cursisten zijn degenen die de meubels maken. Door deze constructie waarin geen hoge productie verwachtingen zijn, kan er met aandacht worden gewerkt aan het meubel. Het ambachtelijk meubelmaken en fijne houtbewerking, machinaal meubelmaken en meubelrestauratie komen hierbij aan bod. Ook technieken als het buigen van hout door middel van stoom en door middel van lamineren worden overgedragen.

Het handgereedschap kan, naast het machinale werk, gebruikt blijven worden. Aandacht voor mooie verbindingen en vormgeving komt weer voorop te staan. Na de afwerking met olie en bijenwas ontstaat weer een meubel voor het leven.

Drie keer per jaar starten de cursussen meubelmaken. De cursussen zijn gericht op het hobbymatig leren werken met hout. Twee keer per jaar start de praktijkopleiding tot meubelmaker, het praktisch leerjaar meubelmaken.

0343 56 28 29
Adres
Langbroekerdijk A 46a
3947 BJ
Langbroek