Marianne Kemp

Innoveren op het weefgetouw is wat Marianne Kemp het liefste doet. Ze heeft het weven opnieuw ontdekt met een ongewoon materiaal: paardenhaar.
Geweven objecten met paardenhaar in uiteenlopende kleuren en in verschillende twee- en driedimensionale vormen zijn de basis van Marianne Kemps werk. Ze begon met het weven van paardenhaar tijdens haar eindproject aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hierna volgde ze een Master opleiding aan Chelsea College of Art & Design in Londen. Na haar studie breidde ze weven met paardenhaar uit tot een brede collectie variërend van experimentele werken tot toepassingen in verschillende producten.

Bij veel werken is de traditionele weeftechniek niet meer op het eerste gezicht herkenbaar. Dit levert creatieve en onverwachte toepassingsmogelijkheden op. Inmiddels heeft Kemp een brede collectie ontwerpen en concepten opgebouwd van designproducten en autonome kunst, die zij regelmatig exposeert. Ook ontwerpt ze nieuwe patronen voor onder andere een professionele paardenharenweverij John Boyd Textiles (sinds 1837) en werkt ze in opdracht voor particulieren en (interieur) architecten.

0615254840
Adres
Rozenstraat 125
1214 BS
Hilversum