Koninklijke Tichelaar Makkum

Koninklijke Tichelaar Makkum bestaat al sinds 1572 en is daarmee het oudste bedrijf in Nederland en wereldwijd een begrip op keramisch gebied. Door de eeuwen heen heeft het een onschatbare bron aan kennis en kunde. Deze kwaliteiten hebben een grote aantrekkingskracht op hedendaagse architecten, kunstenaars en ontwerpers en samen met hen zoekt Tichelaar naar nieuwe toepassingsgebieden en mogelijkheden.

Het bedrijf laat met haar producten een avontuurlijke en inspirerende collectie zien die varieert van hedendaagse ontwerpen van internationaal toonaangevende vormgevers als Hella Jongerius, Studio Job en Jurgen Bey tot het beroemde traditionele sieraardewerk. Het is de tastbare uitkomst van de visie van het bedrijf waar het behoud en de vernieuwing van het traditionele vakmanschap centraal staan.

Een aantal ontwerpen uit de design collectie behoren inmiddels tot de iconen van de Nederlandse vormgevingsgeschiedenis.Koninklijke Tichelaar Makkum ontwikkelt daarnaast ook een groeiende eigen collectie bouwkeramische producten op het gebied van gevelbekledingen en interieurtoepassingen.

0515 23 13 41
Adres
Kalkovens 1
8754 GP
Makkum