KLEE – met de hand geweven

Al op elfjarige leeftijd nam Eva Klee het Zweedse weefgetouw van haar moeder over. Zo kreeg Klee het weven al vroeg in de vingers. In haar atelier is zij voortdurend op zoek naar nieuwe stofontwerpen, een onuitputtelijk samenspel van patronen, materialen en kleuren, die zij nauwkeurig archiveert. Al kleine veranderingen in het weefproces kunnen onverwachte en fascinerende veranderingen tot gevolg hebben. Juist het ‘onderweg ontdekken’ en kritisch ondervragen van technische perfectie voeden haar continue onderzoek. Grote technische vaardigheid in combinatie met creativiteit typeren haar werk, waarbij ook bandweven een van haar specialiteiten is.

Eva Klee volgde in Zuid Duitsland een driejarige opleiding tot handwever en werd bij de diploma-uitreiking onderscheiden met een goudmedaille. Aansluitend studeerde zij Monumentale Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag die zij cum laude afrondde.

In haar atelier weeft Eva aan een eigen collectie, voert werk in opdracht uit en vervaardigt reproducties. Op verzoek geeft zij ook lessen of workshops.

06 11248491
Adres
NDSM-plein 21
1033 WC Amsterdam
Noord Holland