het_houtlokaal

De werkplaats ‘het_houtlokaal’ van Marisa Klaster ligt in het hart van Rotterdam. Klaster werkt voornamelijk met esdoorn, essen en eik. Wat Klaster zo bijzonder vindt aan hout is dat je het buitenleven binnen haalt. Dat hout alleen maar mooier wordt als het gebruikt wordt. Dat hout zachter wordt en de kleuren vervagen. Elk stuk heeft een uniek karakter. Het blijft altijd een verrassing hoe het hout zich gedraagt en welke patronen zichtbaar worden tijdens de verwerking. En hout kan altijd worden hersteld.

Klaster werkt continue aan een eigen collectie en werkt daarnaast in opdracht. In haar vrije werk werkt ze ook samen met makers die werken met een ander materiaal of makers met dezelfde discipline maar met andere specialiteiten. Het werk van Klaster is altijd duurzaam. Niet alleen doordat het een volledig ambachtelijk gemaakt product is dat generaties kan meegaan, maar ook door de aandacht voor de herkomst van het (rest)hout en de materialen die ze gebruikt voor de afwerking.

Haar ervaring als art director in combinatie met de opleiding tot meubelmaker en houtdraaier komt samen bij het ontwerpen van hedendaags meubelwerk en tafelaccessoires. ‘Er gaat niets boven het werken met mijn handen.’

Repeat collectie – een samenwerking tussen Suzan Doornbos en Marisa Klaster