Handwerken Zonder Grenzen

Handwerken Zonder Grenzen is een tweemaandelijks magazine met artikelen over handwerktechnieken waarbij de textiel de boventoon voert. Traditie, folklore en historie zijn hierbij sleutelwoorden. Voorwerpen en gebruiken uit vroeger dagen kunnen heel interessante bronnen zijn voor het maken van nieuw eigentijds handwerk.

HZG probeert een zo groot mogelijke afwisseling in technieken te behandelen. Al of niet aan de hand van een historisch voorwerp, een tentoonstelling, iets uit de folklore worden artikelen geschreven waarbij o.a. de volgende technieken aan de orde komen: haken, breien, kloskant, naaldkant, weven op een getouw, bandweven, kaartweven, patchwork, quilten, borduren, zijdeschilderen, vlechten, knopen, macramé, textiel verven, vilt, spinnen en leerwerk. Het magazine biedt daarnaast iedere keer weer interviews met bijzondere, en spraakmakende handwerkers en textielkunstenaars.

Het magazine beoogt kennis en kunde van handwerktechnieken van alle tijden en uit alle werelddelen in stand te houden en over te dragen, maar dan wel met een moderne inslag.

070 4453811
Adres
Rijswijkseweg 60
2516 EH
Den Haag